Δημητσάνα, Αρκαδία, Ελλάδα

20,00€

 

Gallery / Videos

Tour’s Description

23/12/2017 Δημητσάνα – Βυτίνα  210χλμ

Αναχώρηση το πρωί στις 08:00 από το προκαθορισμένο σημείο και με μία ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στην Δημητσάνα, ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, με μοναδική αρχιτεκτονική και παραδοσιακούς ξενώνες. Ελεύθερος χρόνος για τον πρωινό μας καφέ και για να περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα επιβλητικά αρχοντικά.

Μπορούμε να επισκεφθούμε την ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.

Επόμενος προορισμός μας το «στολίδι του Μαινάλου»  η Βυτίνα σε υψόμετρο 1033 μέτρων, στο όρος Μαίναλο σε μια κατάφυτη περιοχή που δεσπόζουν πεύκα, έλατα και καστανιές. Σημαντικότερα αξιοθέατα στη Βυτίνα είναι ο  πετρόκτιστος Ι. Ναός του Αγίου Τρύφωνα που είναι φτιαγμένος από εντυπωσιακό μαύρο μάρμαρο από τη γύρω περιοχή και δεσπόζει στη πλατεία της κωμόπολης, οι δύο παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι που βρίσκονται κοντά στη κεντρική πλατεία καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο ενώ αξίζει και μια επίσκεψη στην αξιόλογη βιβλιοθήκη με έγραφα και βιβλία από τον 17ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, ψώνια και γεύμα.

Επιστροφή στην Αθήνα με μια ενδιάμεση στάση.

Αξιοθέατα

Δημητσάνα: Αξιοθέατα στο εσωτερικό του οικισμού αποτελούν η βιβλιοθήκη,το αρχοντικό του Γρηγορίου του Ε΄, το δημοτικό σχολείο κ.α. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε τμήμα του χώρου της Σχολής Δημητσάνας. Ιδρύθηκε το 1764 και εμπλουτιζόταν με βιβλία επί 57 έτη. Κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821 μέρος των βιβλίων χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή φυσεκίων καθώς υπήρχε έλλειψη από χαρτί. Σήμερα αριθμεί περισσότερους από 35.000 τόμους, χειρόγραφα και έγγραφα. Το δημοτικό σχολείο χτίστηκε την περίοδο 1898-1910 με δωρεά του Ανδρέα Συγγρού. 

Βυτίνα: Σημαντικότερα αξιοθέατα στη Βυτίνα είναι ο Ι. Ναός του Αγίου Τρύφωνα που οικοδομήθηκε το 1846,οι δύο παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι που βρίσκονται κοντά στη κεντρική πλατεία καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο ενώ αξίζει και μια επίσκεψη στην αξιόλογη βιβλιοθήκη με έγραφα και βιβλία από τον 17ο αιώνα . Αυτό που χαρίζει στη πόλη την ιδιαίτερη ομορφιά είναι ο δενδροσκέπαστος δρόμος που ξεκινά σχεδόν από την πλατεία και καταλήγει στον εθνικό δρόμο Τριπόλεως Βυτίνας.

Επόμενη εκδρομή: Παρνασσός – Αράχωβα 24/12/2017

Choose a date to book now

Διαθέσιμη
Μη Διαθέσιμη
Επιλεγμένη
Τύπος Εκδρομής: Daily Tour
Duration:
Μέγιστος αριθμός ατόμων: Unlimited
Περιοχή:
Βαθμολόγηση:
Ημερομηνία αναχώρησης:
Arrive date:
Ενήλικες:
Παιδιά:
Βρέφος:

Κάνετε κράτηση για τις 23/12/2017 Δημητσάνα – Βυτίνα

Κράτηση

Η Κράτησή σας:

Tour’s Reviews

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση