Δημητσάνα, Αρκαδία, Ελλάδα

20,00€

 

Gallery / Videos

Tour’s Description

04/03/2018 Δημητσάνα – Στεμνίτσα 210χλμ

Αναχώρηση το πρωί στις 08:00 από το προκαθορισμένο σημείο και με μία ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στην Δημητσάνα, ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, με μοναδική αρχιτεκτονική και παραδοσιακούς ξενώνες. Ελεύθερος χρόνος για τον πρωινό μας καφέ και για να περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα επιβλητικά αρχοντικά.

Μπορούμε να επισκεφθούμε την ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.

Επόμενος προορισμός μας η Στεμνίτσα και το μουσείο Υδροκίνησης.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, ψώνια και γεύμα.

Επιστροφή στην Αθήνα με μια ενδιάμεση στάση.

Αξιοθέατα

Δημητσάνα: Αξιοθέατα στο εσωτερικό του οικισμού αποτελούν η βιβλιοθήκη,το αρχοντικό του Γρηγορίου του Ε΄, το δημοτικό σχολείο κ.α. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε τμήμα του χώρου της Σχολής Δημητσάνας. Ιδρύθηκε το 1764 και εμπλουτιζόταν με βιβλία επί 57 έτη. Κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821 μέρος των βιβλίων χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή φυσεκίων καθώς υπήρχε έλλειψη από χαρτί. Σήμερα αριθμεί περισσότερους από 35.000 τόμους, χειρόγραφα και έγγραφα. Το δημοτικό σχολείο χτίστηκε την περίοδο 1898-1910 με δωρεά του Ανδρέα Συγγρού. 

 

Επόμενη εκδρομή: Παρνασσός – Αράχωβα 24/12/2017

Choose a date to book now

Διαθέσιμη
Μη Διαθέσιμη
Επιλεγμένη
Τύπος Εκδρομής: Daily Tour
Duration:
Μέγιστος αριθμός ατόμων: Unlimited
Περιοχή:
Βαθμολόγηση:
Ημερομηνία αναχώρησης:
Arrive date:
Ενήλικες:
Παιδιά:
Βρέφος:

Κάνετε κράτηση για τις 04/03/2018 Δημητσάνα – Στεμνίτσα

Κράτηση

Η Κράτησή σας:

Tour’s Reviews

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση